Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Utrecht op Orde is op zoek naar een Coördinator vrijwilligers (m/v) voor 20-24 uur per week (0,56-0,67 fte) voor onze verschillende hulpprogramma’s in de stad Utrecht

 

 

Stichting Utrecht op Orde

Stichting Utrecht op Orde (www.SUOO.nl) organiseert sociaal-maatschappelijk vrijwilligerswerk binnen Utrecht. De stichting richt zich op de volgende activiteiten: SchuldHulpMaatje, HipHelpt en Papiercafés. Met een groot aantal vrijwilligers werken we binnen deze projecten er hard aan om stadsgenoten hulp te bieden daar waar er verder niemand is om te helpen. We werken vanuit een christelijke motivatie om kwetsbare medeburgers te helpen en te ondersteunen, ongeacht geloof of afkomst. De stichting wordt geleid door een vrijwillig bestuur. Er zijn momenteel 3 betaalde krachten in dienst. Bij de verschillende projecten zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Aangezien nog veel meer stadsgenoten onze hulp kunnen gebruiken, willen we de komende 2 jaar nog veel meer vrijwilligers aantrekken. Hierbij gaan we intensiever samenwerken met Serve the City en Present in De Keten van Hoop.

Coördinator vrijwilligers

De 3 (parttime) collega’s kunnen bij het uitbreiden van het werkveld nog wel wat hulp gebruiken. Het zou fantastisch zijn als jij de kwaliteiten van het bestaande team zou kunnen aanvullen. Ligt jouw kracht bij communicatie en ben jij een kei met sociale media? Kun jij ons helpen bij het werven, begeleiden en opleiden van nieuwe vrijwilligers? Ben je een verbinder die binnen de wijken contact opzoekt met kerken, burennetwerken, vrijwilligers en beroepskrachten? We horen graag waar jouw passie ligt en hoe jij ons team kunt versterken. We werken met ons team vanuit ons kantoor in Overvecht. Afhankelijk van de rol die je wilt pakken, zul je voor je werk mogelijk door heel Utrecht te vinden zijn. Is thuiswerken voor jou praktisch? Ook dat is mogelijk.

Profiel

Voor de rol van coördinator zoeken wij een betrokken iemand die

 • Hart heeft voor mensen die praktische of ondersteunende hulp nodig hebben;
 • Goed in staat is zijn/haar eigen werk zelfstandig te organiseren én het leuk vindt om in een klein
  team te werken;
 • Kennis heeft van het netwerk van kerken en organisaties in Utrecht, of in staat dit op te bouwen;
 • Goede contactuele eigenschappen heeft en een netwerker is;
 • In staat is om vrijwilligers en coördinatoren te motiveren en effectief aan te sturen;
 • De waarden van onze christelijke motivatie onderschrijft om kwetsbare mensen te helpen;
 • Speciale kennis van of interesse in (sociale) media is een pré.

Wij bieden

 • Een afwisselende en inspirerende functie met veel zelfstandigheid;
 • Een betrokken team om mee samen te werken;
 • Samenwerking met andere (betaalde en vrijwillige) coördinatoren (op locatie) van SUOO;
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling van de organisatie;
 • Een dienstverband voor één jaar met mogelijkheden en intentie tot verlenging. Passende arbeidsvoorwaarden met een salaris conform schaal 8 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (inschaling vindt plaats op grond van relevante ervaring). Pensioen wordt opgebouwd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn; Standplaats en werktijden in overleg.

Interesse?

We zien graag je sollicitatiebrief met CV tegemoet op emailadres: wouterjongebreur@suoo.nl. De vacature sluit op 8 september 2023. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Meike van der Valk op telefoonnummer 06-24690252.