Search
Close this search box.

Papiercafé

De Papiercafé ’s helpen mensen die thuis papieren krijgen (via de brievenbus of de computer) die moeilijk te begrijpen zijn.

En we doen dat helemaal gratis!

Wat doet Papiercafé voor u?

Wij helpen met 

  • het invullen van formulieren. Op papier of op de computer.
  • vragen over woningzaken, geldzaken, belastingen, uitkeringen, brieven over spullen die u hebt gekocht, uitkeringen.
  • antwoord geven op onbegrijpelijke brieven of mailtjes of appjes van de gemeente, de sociale dienst, de belastingen, andere overheidsorganisaties maar ook van bedrijven en verenigingen.
  • Ga naar papiercafé

 

Wat doen wij precies?
“Wij kijken samen met u naar de brieven, formulieren e.d. Als wij die ook niet begrijpen, gaan we een antwoord zoeken: op de computer of door te bellen. Zo vinden we een oplossing voor uw vragen.

Soms is uw situatie ook voor ons te moeilijk. Dan is het beter dat iemand anders u helpt en verwijzen wij u door naar bijvoorbeeld het wijkteam, een schuldhulpverlener of een advocaat.”

Het wordt steeds moeilijker

De overheid maar ook bedrijven sturen steeds meer onbegrijpelijke post naar ons toe. Je moet er tegenwoordig vaak voor gestudeerd hebben om alles te begrijpen. En als je niet snel reageert, krijg je straf: een boete of nog erger. Daar willen wij wat tegen doen

Iedereen verdient het om mee te doen in de samenleving. Meedoen kan op veel manieren, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om alle papieren in te vullen. Als het (even) niet zelf lukt, biedt Papiercafé hulp.

Hier zijn wij te vinden

Hoe gaan wij te werk?

Vraag hulp

In onze papiercafé’s zitten vrijwilligers voor u klaar om u te helpen.

Match.

Er is ook een papiercafe bij u in de buurt

Spreek af

Er is geen afspraak nodig in een papiercafe. Loop gewoon binnen.

Contact

Vindt op www.papiercafe.nl een papiercafe bij jou in de buurt en kom langs!

Meld je aan

We kunnen je alleen helpen als we je kunnen bereiken. Daarom vragen we deze gegevens van je. We geven je persoonsgegevens aan niemand anders en we bewaren ze niet langer dan nodig is. Lees voor meer informatie de privacyverklaring van Utrecht Op Orde .